Illustratie

Informatie

Coval is een bijzonder ICT-bedrijf dat vanuit een eigen filosofie bedrijven uit diverse sectoren begeleidt in het oplossen van hun automatiseringsvraagstukken. Kort samengevat houdt deze bedrijfsfilosofie in: benader automatisering pragmatisch, praktisch en resultaatgericht en denk vooral vanuit het perspectief van de gebruiker.

Het ICT-bedrijf realiseerde onder meer (maatwerk)oplossingen voor vakantieparkreserveringen, management rapportage, logistieke planning, koelcellenbeheer, warehouse management, distributieplanning, fustadministratie voor eigenaren (maar ook voor transporteurs) en retourplanning.

Oplossingen, stabiel en schaalbaar

De oplossingen zijn vaak gebaseerd op Oracle. Deze veelgebruikte database- en ontwikkelomgeving is erg krachtig, uiterst betrouwbaar, stabiel en schaalbaar en last but not least ook zeer productief. Wie nog denkt dat Oracle-licenties duur zijn, vergist zich. Er is bijvoorbeeld al een gratis instap-database (Oracle XE) beschikbaar.

De klanten lopen uiteen van multinationals tot bijvoorbeeld transportondernemers en andere MKB-bedrijven. De veelzijdigheid van Coval laat zich illustreren door een aantal voorbeelden uit het referentieoverzicht:
- zo ontwierp en ontwikkelde het bedrijf een barcode ondersteunde fustadministratie voor vijf miljoen
fusteenheden (X-tray® van Syngenta Seeds) met gemiddeld 16 miljoen transacties per jaar.
- Voor Boehringer Ingelheim heeft Coval een management informatiesysteem ontwikkeld voor het inlezen, verwerken en presenteren van marktgegevens (IMS en Farminform) op basis van het zeer krachtige en enorm in populariteit groeiende Application Express (APEX).
- Coval heeft een eigen webshop toepassing ontwikkeld waarmee producten kunnen worden geconfigureerd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan lijstwerken (hoogte x breedte) met optieprofielen. Voor de techniek is gebruik gemaakt van Open Source programmatuur (Ruby on Rails).

Websites en Content Management Systemen (CMS)

Met name voor het MKB-bedrijf is er speciale aandacht voor Open Source ontwikkelingen. Met beperkte budgetten komt er middels de Open Source een rijke functionaliteit beschikbaar die goed kan voldoen. Zo maakt Coval zelf bijvoorbeeld gebruik van de webserver Apache, PHP en MySql op een Linux server.
De webpagina's worden beheerd in een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). Hierbij wordt gebruik gemaakt van het populaire CMS Made Simple wat uitblinkt door zijn kracht en eenvoud ten opzichte van Joomla, Drupal, Typo3 of WordPress. Ook bij de meeste websites die Coval heeft geleverd aan haar klanten is gebruik gemaakt van dit Open Source Content Management Systeem.

Inzet en begeleiding

Onze begeleiding kan variëren van het maken van een ICT-beleidsplan, een ICT-quickscan tot het opstellen van functioneel ontwerpen en het leveren van totaaloplossingen. Hoe dan ook, wij zoeken altijd de beste oplossing voor de klant. We zijn flexibel, betrokken, leveren kwaliteit, beschikken over extra kennis en - niet onbelangrijk - onze tarieven zijn uiterst gunstig. Bij ons heerst zeker geen uurtje-factuurtje-mentaliteit.

Tevreden

Wij zijn pas tevreden als de klant tevreden is. Zo kunnen we ook op langere termijn op elkaar rekenen.

Onze kwaliteit, klantgerichtheid en tarieven maken het verschil. Nieuwsgierig? Mail ons of bel naar Wim van Valenberg, tel (035) 58 800 55.
Coval werkt o.a. voor:
  • Adlib Maarssen
  • Boehringer Alkmaar
  • KOAC-NPC
  • Syngenta de Lier